Wednesday, January 12, 2011

SpEciAL eNtRy Utk WEA

Bismillahirrahmanirrahim

Semester 8 baru seminggu berlalu.Tetapi dah lama rasa pasal asyik teringat kat femli dekat kampung,especially mak and my bro yg paling close dgn aku,WEA.Memandangkan die akan melapor diri di PULAPOL MUAR 13 jan, mak ad buat sedikit solat hajat ajak beberapa orang kampung datang rumah.Aku tak balik,yang balik cuma KAK TIKAH.Kebetulan akak dapat cuti.

Sejak semalam asyik terfikir dkt WEA ni.Aku tak biasakan die abang maybe sebab jarak umur kami tak jauh.dah biasa panggil WEA.Paling kelakar dalam femli kami,dan memang tak salah kalo aku ckp die paling disayangi even aku yg paling bongsu.JELES TAK JELES okay :p 


Wea
*sori wea.ak tak mtk izin mg amek pic ni.ak amek kat fb je.

Nama:Azzuan Abdullah (aka WEA)

DOB:20 December 1985

UPSR:die kate tak macho dpt result tinggi2

PMR:musim bulan sabit die kate

SPM:org laen da amek A,so tinggal yg hujung2 jer kat die

POLITEKNIK:aku jdik guru tuisyen tuk papers yg di repeat ..hahaha

Tak dapat dinafikan dlm femli kami die terkebelakang sedikit.Maksud aku dr segi akademik.mak ak kate sebab dilahirkan dekat2 hujung tahun.tapi ak rase takde kaitan pun.hahaha.mak saja melawak.Tapi perangai die not bad.dilahirkan memang sebagai pelawak,penyeri keluarga kami,disayangi semua orang.kalau die takde dekat rumah,rumah jadi sunyi sebab die yg biasa start bercakap n tak henti2.suara lantang.cakap takyah guna speaker,jiran sebelah pum boley dgr.nyanyi tak payah pakai mikrofon,jiran sebelah pum bley duet jauh2.

And the most important thing,he is non smoker.All my bros are smoke, tapi tak tahu macam mane die tak terpengaruh.satu anugerah Allah swt utk die. Kapel pulak dengan budak sekolah sebelah kampung.lebih kurang 5 tahun beza.and i can say that he is not mature enough!(tiba2 tak puas hati,hahaha)

Masa sekolah menengah,ak sempat belajar 1 sekolah dgn die.waktu ak form 2,die form 5.Super senior la tu kirenye.so,otai lebih2 la sebab diorang paling tua.ak duk kelas no 1,die duk kelas 5 out of 9 kalo tak silap.kelas aku 2 BESTARI 1,die duk kls DEDIKASI.kalau aku dapt anugerah pelajar bestari (dolu2,ak rajen kan,hahaha),die ada la dapat anugerah pelajar yg melanggar displin yg kecik2,contohnya kasut kotor (memang tak dinafikan die tak suke basuh kasut,tiap2 minggu die letak kapur jer).suke meniru waktu exam (suke bwk nota dlm poket).Masalah yg berat2 mcm smoking die tak pernah bt la pasal die memang tak merokok.

Awal2 persekolahan,ak membonceng motor dengan die pergi sekolah.Waktu tu die pakai motor rxz.bertungkus lumus ABE DIE cari moto murah2.kalo tak ada moto tak nak g sekolah.perangai waktu zaman remaja memang camtu.kalo boleh nak tunjuk kat kawan2 die yg dia ad moto.hahaha.belaja malas.gi sekolah nak maen2.apedaaa....

cth jer ni...moto WEA da lame jual da.ha3

Since dia jarang2 g sekolah,ak pom decide nak naek bas.So,xde bergantung kat die sgt.kalo die ponteng xde la ak ponteng jgk.ak ni  jenis bdk BAEK.die ni jenis mls g sekolah..=)

Ni nak citer mase WEA kat politeknik.WEA blaja kat POLITEKNIK KOK LANAS,KOTA BHARU.ulang alik ngn moto.tp disebabkan jauh,sem 2 die duk umah sewa ngn kawan2 die.tp duk umah sewa pom,die balik hari2 jgk kat umah.die kate nak makan banyak2 yg mak masak,kat kedai makan mahal.padahal die xde duit.duit PTPTN die x cukup sangat.dpt duit,modifed moto.mane nak cukup.since aku ni jenis berjimat ngn duit biasiswa,ak tulun la die tiap2 sem.die kate nak hutang.pastu buat2 lupa.ha3..xper ak ni jenis adik yg kisah tak kisah sangat.baek kan?:p

Malang tak berbau,WEA pernah eksiden dalam perjalanan balik dari poli.masuk hospital tanah merah.gusi kena jahit sebab severe bleeding.naseb baek gigi tak patah.kalo tak,tak pasal2 kena pinjam gigi lembu.hak3..lepas eksiden,KAK LA kasi pinjam keta die since takut jadik benda buruk lagi..ak duk kat u jalan kaki je kot pegi kelas.ni satu lg kes tak puas hati.tp JELES TAK JELES sgt ok!

WEA-->adik sayang ko mg walaupun kite selalu gado2.tp ak selalu mengalah.BAEK giler kan ak??sebab ak tahu die seorang yg mcm mane..gado2 dengan die,waktu susah,die jgk yang tulun ak.seingat aku,waktu nak post moto ke uitm puncak alam,die sanggup g redah hujan.balik demam.TANAH MERAH ke KOTA BHARU jauh kot dgn naek moto dalam hujan.lebiu la!hik3

WEA-->training molek2 deh kat pulapol tu.nati financial dah stabil,kite tunaikan gapo hok kito planning tuk femli deh.insyAllah maser tu aku pom da keje.kite samer 2 bley bantu KAK LA,KAK TIKAH,ABE DIE n MEK.kena ingat la jasa diorang.jange jadik KACANG LUPAKAN KULIT pulak..

 >-<

2 comments:

Nasuha Salleh said...

org yg lahir bulan 12 kebyknnye mmg lawak ='D hhee
ngeri la gusi kena jahit....


follow ur blog ;P

Azeta Abdullah said...

hehehe.thanx ye!
tp kelakar abg tu tahap gaban,serius x tipu!kelakar sgt2

lps gusi kena jahit tu,da x bwk moto laju2 da.amek pngajaran la tu..hehe

follow ur blog to0 =)