Saturday, December 18, 2010

~Penang~

18th Dec 2010 (sabtu)~hari ke 7 kat penang
 

Evergreen Laurel Hotel  >_<


Dah seminggu bercuti kat penang.Kalau bukan sebab teman kakak kursus kat citibank penang for 2 weeks,ak mayb tak berpeluang nak datang sini.Awal2 best sebab before dis tak pernah duk hotel mahal..hahaha.mane la mampu nak tinggal 12 nights kat hotel mahal.Pernah dulu femli ak datang KL,kakak sewa hotel murah2 jer.save budget!=) Dah cukup seminggu,boring tahap gabang.hak3!


Ni la paling kurang jadual ak hari2 kat penang:


6.30-Solat subuh, then tido balik..hahaha

8.30-Gosok gigi,basuh muka,nk mandi mustahil la..pastu siapkan breakfast tuk kakak.Biase bt air milo 3 in 1.Buat roti kaya kat kakak.Baju kakak ak dah iron waktu malam lagi..good maid! 

8.50-Aku ngn kak la (peneman setia aku) g anta kakak kat citibank.dekat jer.kalo jalan tak jam lebih kurang 10 mins dah sampai.

9.10-Balik hotel ak sambung tido balik..hahaha.dahsyat!memeng ak antu tido..

12.00-Maser nih kalo ak rajen,ak dah mandi.Pasai aper??Pasai ak duk tunggu abg ensem dtg tekan loceng nak check mini bar..hehehe..Cakap omputih yg ak tak tahan tu.ak paham die tanya ape,nak jwb balek tu ak tak reti..ha3.bile ak nampak muka dia kat pintu ak mesti cakap "everything is ok".tu je la ak reti balas!hak3..yg ak tak tahan carlsberg kat dlm mini bar tu.bnda tu tak boley nk keluarkan,nnti die caj.haih..kena biaq je la kat dlm mini bar tu!Tapi abang tu senyum memang kacak lah..ad lesung pipit lagik.murah dgn senyuman.skali ak terkeluar cakap melayu.die rancak balas kok melayu.lorrr,reti cakap melayu ke??kalo ak taw,awal2 lagi ak bedal ckp melayu.xdela berbelit2 lidah ak cakap omputih..ha3

2.00-waktu ni biase cleaner plak tekan loceng.keja die ganti cadar.kasi epal 3 biji,sweets,nescaffe n brg2 kat toilet.pernah sekali ak gtaw cleaner yang ak nak baldi.speaking punyer speaking rupanyer die tak paham ak ckp ape..adoii!padah betul biler x reti cakap omputih nih.pastu ak g beli sendiri baldi kecik kat giant.tak reti ak nak guna toilet yg terlampau canggih.hehehe


2.30-waktu ni biase ak keluar ngn kak ak yg jd peneman tu.cari makan n g jenjalan kat batu feringgi,Queensbay mall,KOMTAR,Penang Plaza,Terminal Feri,Plaza Gurney..amek2 gambar then balik.


7.00-amek kakak kat citibank then balik hotel smayang maghrib.pastu kuar cari makan kat sekitar penang.betul la org kate kat penang syurga makanan especially tuk org cina.org melayu ad jer kedai makan.kebanyakannye kedai mamak.pernah sekali jer ak makan kedai mamak kat cni,pastu something happen yg membuatkan ak da psycho nk makan kedai mamak lg..hahaha.kakak2 ak juga mengalami insiden yg same sepertiku =)


Balik makan malam,mula la start blogwalking n fesbuk.download itu n ini..plan nak khatam bacer realiti konspirasi zackzukhairi ni.ak suka bace blog die pasai sempoi jer ape yg die citer kat dalam tuh..kena dgn jiwa ak..boley wat pedoman di kemudian hari.hehehe


Ak sudah mau tido.igtkan esok nk g pesta pulau pinang n nak cari tempat2 yg best tuk dilawati.lagipun kakak tak keja esok.so,boley oliday puas2.petang tadi pom ramai guests check-in.bersesak kat lif..nk celebrate krismas la kot..=)


papai >_<

3 comments:

hajarAzman said...

besnye kak ta~ jalan jalan, tido hotel ! :)

Shafawati Ghazali said...

wahhhhhhhhhh best nye leh g pesta penang lagiii! :D

Azeta Abdullah said...

hajar:hehe,k.ta oliday kejap jer ni.bkak sem ni stress balik..hehe

shaa:hehe..da tgk sua rasa TV9..best tgk konsert!